top of page
Marine zeytin

KARMA DENENMİŞ TARİFLER

DUDOVE

Selam

RSS Feed

Evimizin mutfağında pişenleri resmetme ve aile büyüklerinin çok özel lezzetlerini bir araya getirme arzusu kendimi mutfakta bulmama neden oldu. Yüksek Kimyagerim, laboratuvar tecrübemi mutfağımızda kullandım..

  • Instagram Sosyal Simge
  • Facebook Sosyal Simge
  • Heyecan Sosyal Simge

KAVUNLU MUHALLEBİ


İyi bir kavun seçebilmek için göz önünde bulundurmanız gereken önemli detaylar var. Biri benimle bir meyveyi sevmediğini paylaştığında mutlaka ilk aklıma gelen henüz o meyvenin en lezzetli haliyle tanışmamış olduğu.. Kavunun da lezzetlisinin tadına doyulmaz. Aslında size kavunun faydalarından kavun reçeli tarifimde ayrıntılı bir şekilde bahsetmiştim.

Gelelim kavun seçimine; öncelikle ele alındığında sıkı, ağır, yoğun ve dolgun olmalı. Sap kısmı parlak yeşil, diğer tarafı yumuşak ama asla fazla değil, güzel kokulu (etilen kokusu) ise doğru yoldasınız. Parmakla yüzeyine vurduğunuzda tok dolu ses gelmeli.. Kavun asla -5 derecenin altında saklanmamalı.

Eğer ayrı ayrı kavun ve muhallebi seviyorsanız, bir arada neden olmasın.. Bir de bizim evde kavun çok sevildiği için doğrarken tadına bakmaktan kendimizi alamıyoruz bu sebepten kavunlu muhallebiye kalsın diye mutlaka her zaman ekstra bir kavun almayı ihmal etmiyoruz.

Malzemeler:

1 lt kavun püresi

1 lt süt

500 gr toz şeker

125 gr pirinç unu

125 gr mısır nişastası

½ çubuk vanilya

Üzeri İçin;

Damla Çikolata

Yapılışı:

1 adet orta boy kavun kesilir. Kabukları soyulur ve çekirdekleri ayıklanır. Robotta püre haline getirilir. Elde edilen kavun püresi bir tencereye koyulduktan sonra üzerine süt eklenir. Bir taşım kaynatılır, toz şekerin ardından bir miktar soğuk sütte çözülen pirinç unu ve mısır nişastası katılır. Kıvamı koyulaşana kadar karıştırarak orta ateşte pişirilir.

Eğer, pürüzsüz bir muhallebi seviyorsanız bu aşamada blenderden geçirebilirsiniz. Blender biraz kıvamını sulandırabiliyor.. Kıvamını ayarlamak için ateşte karıştırarak biraz çektirilir ve servis kaselerine pay edilir. İlk sıcaklıkları gittikten sonra damla çikolata ile süslenir.

84 görüntüleme0 yorum
bottom of page