top of page
Marine zeytin

KARMA DENENMİŞ TARİFLER

DUDOVE

Selam

RSS Feed

Evimizin mutfağında pişenleri resmetme ve aile büyüklerinin çok özel lezzetlerini bir araya getirme arzusu kendimi mutfakta bulmama neden oldu. Yüksek Kimyagerim, laboratuvar tecrübemi mutfağımızda kullandım..

  • Instagram Sosyal Simge
  • Facebook Sosyal Simge
  • Heyecan Sosyal Simge

SEVGİLİLER GÜNÜ için 'CUP CAKE'


Romantizmin, aşkın sadece şiirlerde ve filmlerde kaldığı şu günlerde bu güzel duyguların var olmaya devam etmesi, o hisleri yaşatmak sadece bizim elimizde.

Aslında bunu yapmanın en güzel yolu duygularınızı kağıda dökmek tabii bu o kadar da kolay değil, ama bir yol var.. eminim çok kıymetli şairlerimizin şiirleri içinden sizin hislerinize tercüman olanları vardır. Özenle seçilmiş duygu dolu dizelerin yanında lezzetliyle, görsel şöleniyle bir ‘Cup Cake’ ve siz! insan sevgililer gününde sevgilisinden daha ne ister ki..

insanın başına ne gelirse merakından gelir demişler baktım olmuyor, ben seni merak edeyim, sen de geliver..

Cemal Süreya

Mutfak devrimi yaratmış olan Cup Cake’ler ise 19. yüzyılda Amerika’da geliştirilmiş; pişirmeden önce malzemeleri ölçmek için


tartılması yerine fincan kullanılması büyük bir değişim olmuş. Ya keklerin hepsi fincan içinde pişirildiği için ya da kek için kullanılan malzemelerin fincan ile ölçüldüğü için isimleri fincan keki..

Temel tarif ise; bir fincan tereyağı, iki fincan şeker, üç fincan un, dört yumurta, bir fincan süt ve bir kaşık soda.. Yemesi olduğu kadar yapması da eğlenceli bu konsantre çılgınlığa bayılıyoruz. Siz de denediğinizde göreceksiniz, Cup Cake’lerin renkli dünyasına bir kez adım attığınızda çeşit çeşit Cup Cake tarifleri denemek ve onları yemekten kendinizi alıkoyamayacaksınız.

Malzemeler: Keki İçin;

150 gr tereyağı

125 gr pudra şekeri

3 adet yumurta

250 gr un

1 paket kabartma tozu

Sütlü damla çikolata,

Bitter damla çikolata


Tereyağı Kreması (Butter Cream) İçin;

200 gr tereyağı

400 gr pudra şekeri

450 gr labne peyniri

Birkaç damla kırmızı gıda boyası


Kekin Yapılışı:

Oda sıcaklığında tereyağı ve pudra şekeri krema kıvamına gelene kadar çırpılır. Ardından yumurtalar teker teker mikser yardımıyla çırpılarak kek karışımının içine katılır. Un ve kabartma tozu elenerek kek harcına eklenir, çırpılır ve kağıt kalıplar yerleştirilmiş

12 bölmeli fincan keki fırın kabına eşit bir şekilde dondurma kaşığı kullanarak pay edilir. Ve her birinin üzerine sütlü ve bitter damla çikolata arzu edilen miktarda serpiştirilir.

Önceden ısıtılmış 160 derece fırında 15-20 dakika pişirilir ve soğumaya bırakılır. Bu sırada Tereyağı Kreması (Butter Cream) hazırlanır.

Tereyağı Kremasının Yapılışı;

İlk olarak pudra şekeri ve oda sıcaklığındaki tereyağı krema kıvamına gelene kadar mikserle çırpılır. Daha sonra labne peyniri katılır ve çırpılır.

CupCake’imiz sevgililer gününe özel olduğu için bu aşamada kırmızı gıda boyası kullandım. Tercih sizin isterseniz başka bir renk gıda boyasıyla ya da hiç gıda boyası kullanmadan da hazırlayabilirsiniz. Yalnız renklendirirken özellikle çok dikkatli olmalısınız, boya mutlaka tereyağı kremasına yavaş yavaş ve kontrollü bir şekilde eklenmeli ki tam istediğiniz renk yakalansın.

Son olarak yıldız uçlu şırınga ya da sıkma torbası kullanarak keklerin üzeri tereyağı kreması ile süslenir.

72 görüntüleme0 yorum
bottom of page