top of page
Marine zeytin

KARMA DENENMİŞ TARİFLER

DUDOVE

Selam

RSS Feed

Evimizin mutfağında pişenleri resmetme ve aile büyüklerinin çok özel lezzetlerini bir araya getirme arzusu kendimi mutfakta bulmama neden oldu. Yüksek Kimyagerim, laboratuvar tecrübemi mutfağımızda kullandım..

  • Instagram Sosyal Simge
  • Facebook Sosyal Simge
  • Heyecan Sosyal Simge

ZERDEÇALLI MANTAR


Zerdeçalı özellikle patatesle çok yakıştırıyoruz ve mutlaka kullanırız. Zerdeçalın patatesten sonra en çok yakıştığını düşündüğüm mantar bizim evde çok sevilir.

Mantar çeşitlerini değişik baharat ve sebzelerle pişirir ve özellikle kutlama sofralarından eksik etmeyiz. Davet sofralarına kattığı renk, tat ve faydalarıyla

mantarlar doğanın bir mucizesi değil mi sizce de?

Aslında kansere karşı çok kuvvetli bir silah zerdeçal.. Yanında karabiberle daha da güçlenirken bulunduğu yerlere sağlığın yanında lezzeti de getiriyor. Mantarla da çok uyumlu bir çift oldular gerçekten..

Hemen hemen bütün organları koruyacak kadar etkili, hem antioksidan hem de antiseptik, “zerdeçal” tam bir karaciğer dostu..

Ben çok şaşırdım! Aynı zamanda iyi bir antidepresan’mış; sinirleri güçlendirip sakinleşmeye yardımcı oluyormuş.

Baharatların sadece tuz ve karabiberden ibaret olmadığını aklımızda tutup diğerlerinin barındırdığı şifa ve hazdan mahrum kalmayalım bence..

Malzemeler:

800 gr (2 kutu) kültür mantarı

1 yemek kaşığı tereyağı

2 yemek kaşığı fındık yağı

½ demet’e yakın taze soğan

2 adet çarliston biber

1 tatlı kaşığı deniz tuzu

1 tatlı kaşığı’na yakın toz şeker

½ tatlı kaşığı zerdeçal

1 çay kaşığı muskat rendesi

Yapılışı:

Mantarlar akan suyun altında bekletmeden çok çabuk olarak yıkanır. Önemli olan yıkama suyunu mantar çekmesin. Pişirme tekniğine de dikkat edilirse sulu ve çok lezzetli olur. Wok tavada yüksek ateşte (mantar suyunu salmasın) tereyağı ve fındık yağı karışımında tohumları ayıklanmış, doğranmış biber ve taze soğanla kavrulan büyükse 4’e küçükse 2’ye bölünmüş mantarlar baharatlandırılır ve servis tabağına alınır.

PS: Mantarı pişirirken kuvvetli ateş kullanmalısınız ki mantarın gerçek lezzeti hissedilebilsin, lezzet içinde hapis olsun.

357 görüntüleme0 yorum
bottom of page