top of page
Marine zeytin

KARMA DENENMİŞ TARİFLER

DUDOVE

Selam

RSS Feed

Evimizin mutfağında pişenleri resmetme ve aile büyüklerinin çok özel lezzetlerini bir araya getirme arzusu kendimi mutfakta bulmama neden oldu. Yüksek Kimyagerim, laboratuvar tecrübemi mutfağımızda kullandım..

  • Instagram Sosyal Simge
  • Facebook Sosyal Simge
  • Heyecan Sosyal Simge

KAYMAÇİNA (KREMPİTA)


Kaymaçina, (Krempita) karamelsiz pratik krem, balkanlara özgü muhteşem bir lezzet..

Yapımı kolay görünse de püf noktalarına dikkat edilmezse sonuç ipeksi kremsi kıvamda hafif ve şık bir tatlı yerine bol şekerli bir omlet olabilir.

Sadece şeker, süt ve yumurta kullanılarak bu kadar zarif bir tatlı ortaya çıkıyor olması gerçekten çok enteresan..

Tarifi sizinle paylaştığım şekilde uyguladığınız takdirde siz de eminim tadına doyamayacağınız bir tatlıyı mutfak repertuarınıza eklemiş olacaksınız.

Malzemeler:

7 adet yumurta

1,5 su bardağı toz şeker

1 lt süt


Yapılışı:

Oda sıcaklığındaki yumurtalar mikser kullanarak toz şekerle yüksek devirde çırpılır. Süt yavaş yavaş el çırpıcısıyla karıştırarak eklenir. Çok fazla köpürmemesine dikkat edilir.

1,5 karış çapında yuvarlak cam fırın kabına dökülür.

Fırında benmari usulü pişirebilmek için cam fırın kabı biraz daha geniş bir fırın tepsisinin içine yerleştirilir ve yarısına gelecek şekilde su doldurulur. Su koyarken cam fırın kabının içine su kaçırmamaya dikkat edilir.

Pişirme derecesi, süresi ve şekli çok önemli; ilk 20 dakika alt-üst 160 derece, 40 dakika sadece alt-fanlı 160 derece toplam 1 saat pişirilir. Üzerinin nar gibi kızarması ve fırın kabını salladığınızda muhallebi gibi titremesi lazım..

558 görüntüleme0 yorum
bottom of page