top of page
Marine zeytin

KARMA DENENMİŞ TARİFLER

DUDOVE

Selam

RSS Feed

Evimizin mutfağında pişenleri resmetme ve aile büyüklerinin çok özel lezzetlerini bir araya getirme arzusu kendimi mutfakta bulmama neden oldu. Yüksek Kimyagerim, laboratuvar tecrübemi mutfağımızda kullandım..

  • Instagram Sosyal Simge
  • Facebook Sosyal Simge
  • Heyecan Sosyal Simge

TİRAMİSU


Depresyon Tatlısı Tiramisu, “Beni Daha İyi Hissettir”

“Al Beni Yukarı”, İtalya'nın en popüler tatlılarından biri şüphesiz de bir numarası; kedidili bisküvi ve mascarpone peynirinin yanında cesur lezzetler; kakao ve espresso ile harmanlanmış zenginlik..

İtalyan mutfağının tümüyle farklı kuralı her zaman her şeyin üstünde keyif veren yemekler yaratmak olmuş.

Birçok İtalyan masasında, yemek genellikle tatlı yerine taze meyve ile bitirilir. Sadece özel günlerde hazırlanması İtalyan tatlılarının, gerçekten unutulmaz lezzette ve şahane olmasının nedeni..

Kedidili, espresso veya hazır espresso, mascarpone peyniri, yumurta, şeker, marsala şarabı, rom ve kakao tozuyla yapılan zarif tatlı. Mascarpone ve italyan custard (krema) katmanlarının narinliği, espresso ve kakao tozunun keskinliği; zıt tatların dayanılmaz uyumu..

Tiramisu yaparken, gevrek Savoiardi kedidilleri yumuşaması için espresso, rom ve şeker karışımı içinde ıslatılır. Daha sonra ipeksi dokusuyla, mascarpone peyniri tabakası ve zabaglion katmanı eklenir. Zabaglione; yumurta sarısı, marsala şarabı ve şekerden yapılan geleneksel İtalyan Custard’ı (kreması)..

Görünümünün ve tadının önemli bir bileşeni olan kakao tozu ise son dokunuş! Bugün aşkın sembolü olmuş müthiş tatlı Tiramisu’nun bir dizi varyasyonu mevcut. Popüler bir alternatif olarak, çikolatanın kahvenin yerini aldığı ”Çikolatalı Tiramisu”, tarifinde meyve kullanılan “Meyve Tiramisu” ve krema yerine gelato, dondurulmuş yoğurt veya dondurma ilave edilen “Dondurulmuş Tiramisu” tarifleri çokça tercih ediliyor.

Kabul edersiniz ki “Tiramisu” ülkemizde büyük olasılıkla İtalya’dan çok daha popüler.. Peki hiç bu meşhur tatlıyı Türk Kahvesiyle denediniz mi?

Malzemeler:

1 paket kedidili (Savoiardi)

115 gr toz şeker

35 gr su

5 adet yumurta

100 gr bitter çikolata

100 gr kakao


5 kahve fincanı süzülmüş Az şekerli türk kahvesi

300 gr labne peyniri-

Veya ½ su bardağı mascarpone

Bir tutam deniz tuzu


Türk Kahvesi İçin Malzemeler;

8 tatlı kaşığı türk kahvesi

3 tatlı kaşığı toz şeker

5 kahve fincanı su

Yapılışı:

Toz şeker ve suyla şerbet hazırlanır.

(~60 derece) Mikserle yüksek devirde çırpılarak ilk sıcaklığı giden şerbet yumurta sarılarına katılır. Bu işlem sayesinde yumurta sarıları pastörize olacak, yalnız yumurtanın pişmemesi için şerbet çok yavaş eklenir. Karışım soğuyuncaya kadar çırpmaya devam edilir.

Mascarpone veya labne peynirinden sonra bir tutam tuzla çırpılıp kabartılan yumurta beyazı da karışıma eklenir. Yumurta beyazı söndürmeden spatül yardımıyla havalandırarak krema karışımına yavaş yavaş karıştırılır. Eğer daha koyu kıvamda bir krema isterseniz bir paket toz krem şanti konur ve çırpılır.

Geleneksel olarak İtalyanlar tatlıyı sofranın ortasına getirip kaşık kullanarak misafirlerine servis ediyorlar.

73 görüntüleme0 yorum
bottom of page