top of page
Marine zeytin

KARMA DENENMİŞ TARİFLER

DUDOVE

Selam

RSS Feed

Evimizin mutfağında pişenleri resmetme ve aile büyüklerinin çok özel lezzetlerini bir araya getirme arzusu kendimi mutfakta bulmama neden oldu. Yüksek Kimyagerim, laboratuvar tecrübemi mutfağımızda kullandım..

  • Instagram Sosyal Simge
  • Facebook Sosyal Simge
  • Heyecan Sosyal Simge

TAHİNLİ KURABİYE

Zarif, pratik, iddialı mis gibi buram buram tahin kokan içinde dev lezzet barındıran minicik lokmalık ağızda dağılan top kurabiyeler.. Az malzemeyle harika bir, kahvenin yanında yenebilecek, atıştırmalık.. Biz evde yaptığımızda ne pişmesini beklemeye ne de soğumasını beklemeye dayanamıyoruz.

“Tahinli Kurabiye” aslında İsrail mutfağının bize sunduğu tam olarak da o ülkenin mutfağını yansıtan bir tarif.

Tahini İsrail’de aklınıza gelebilecek hatta aklınıza gelebileceklerin ötesinde çok sayıda tarifte kullanıyorlar.

Oldukça yoğun bir aşkla reçetelerine ekliyorlar; pita ekmeğinin içinde, salata soslarında, falafel dip sos olarak çok popüler, inanmayacaksınız ama kahvaltı sofralarının bile vazgeçilmezi.

Bu kurabiyeyi tahinin en az İsrail kadar popüler olduğu ülkemizde de tahin seven kurabiye canavarlarının severek yiyeceğine eminim..

Malzemeler:

4 su bardağı un

1 su bardağı pudra şekeri

½ su bardağı ayçiçeği yağı

½ su bardağı sızma zeytinyağı

1 su bardağı tahin

1 paket kabartma tozu

1 su bardağı ceviz

Yapılışı:

Fırın önceden 180 derecede ısıtılır. Ceviz dışında bütün malzeme karıştırma kabına konur ve bütünleşip yumuşak bir hamur elde

edene kadar yoğrulur. En son elle kırılmış ceviz eklenir, homojen bir şekilde hamurun içinde dağılması için biraz daha yoğrulur. Küçük toplar yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yerleştirilir.

160 derece fırında 13-14 dakika pişirilir. Çok fazla kızarmamalı, kurabiyelerin altına bakılıp pişip pişmediği kontrol edilir ve fırından çıkarılır.

Tamamen soğuyuncaya kadar dokunulmaz aksi takdirde kurabiyeler parçalanır. Cezp edici kokusuyla mücadele edebilirseniz soğuduktan sonra kalanlar kurabiye kavanozuna doldurulur.

38 görüntüleme0 yorum
bottom of page