top of page
Marine zeytin

KARMA DENENMİŞ TARİFLER

DUDOVE

Selam

RSS Feed

Evimizin mutfağında pişenleri resmetme ve aile büyüklerinin çok özel lezzetlerini bir araya getirme arzusu kendimi mutfakta bulmama neden oldu. Yüksek Kimyagerim, laboratuvar tecrübemi mutfağımızda kullandım..

  • Instagram Sosyal Simge
  • Facebook Sosyal Simge
  • Heyecan Sosyal Simge

TAHİNLİ SÜRPRİZ KEK


Hem lezzet hem sağlık bir arada… Gerçek bir lezzet kaynağı olan susam aynı zamanda gerçek bir gençlik kaynağı..

Özellikle Hindistan ve Çin'de binlerce yıl boyunca ilaç olarak kullanılmış. Hücreleri yeniliyor, yaraların hızla kapanmasını sağlıyor aynı zamanda çok ilginç bir şekilde bazı sinirsel hastalıkların tedavisine de yardımcı. Barındırdığı yüksek enerji ve minerallerin mutluluk ve cinsel performansı olumlu yönde etkileyecek hormonları tetiklediği de biliniyor.

Suyla temas etmedikçe de uzun zaman bozulmadan saklanabilmesi sayesinde susamın en leziz hali “tahin” her zaman evde elimizin altında bulundurulan ve kullanıldığı her tarife imzasını atan olmazsa olmazımız.

Sizlerle paylaşmakta olduğum bu tahinli kek tarifini denemenizi şiddetle öneriyorum, içindeki sürprize bayılacaksınız..

Malzemeler:

5 adet yumurta

150 gr (~3/4 su bardağı) toz şeker

1 su bardağı tahin

1½ su bardağı un

1 paket kabartma tozu

Kalıbı Yağlamak İçin; Tereyağı

Keki Kaplamak İçin;

Kavrulmamış susam

Yapılışı:

Yumurta ve toz şeker karışımı rengi ağarana ve koyulaşana kadar mikserle yüksek devirde çırpılır. Keklerinizde çok şeker sevmiyorsanız 150 gram toz şeker yeterli..

Tahin eklenip karıştırılan kek harcına un ve kabartma tozu elenerek konur. Homojen bir şekilde karıştırılan kek harcı, tereyağıyla yağlanıp kavrulmamış susamla kaplanan kalıba dökülür.

Kek kalıbının 2/3’ünün kek harcıyla doldurulması görseli kuvvetli iştah açan bir sonuç için uygun.. 160 derece fırında fansız 45 dakika pişirilir. Pişirme süresi fırınınıza göre farklılık gösterebilir, tahta bir çubukla pişip pişmediğini kontrol etmelisiniz. Kekin ortasındaki sürprizin lezzeti için anlatılmaz yaşanır diyebilirim.

32 görüntüleme0 yorum
bottom of page