top of page
Marine zeytin

KARMA DENENMİŞ TARİFLER

DUDOVE

Selam

RSS Feed

Evimizin mutfağında pişenleri resmetme ve aile büyüklerinin çok özel lezzetlerini bir araya getirme arzusu kendimi mutfakta bulmama neden oldu. Yüksek Kimyagerim, laboratuvar tecrübemi mutfağımızda kullandım..

  • Instagram Sosyal Simge
  • Facebook Sosyal Simge
  • Heyecan Sosyal Simge

KESTANELİ KÜTÜK PASTA

Yılbaşı gecesinden bir gün önce yılbaşı gecesi için yapılan hazırlığın yanında arabaya binip dolaşmak Ankara’da en büyük zevkimizdi. Çayyolu ve Ümitköy taraflarında ışıklarla süslenmeyen tek bir ev kalmıyordu. Hele alışveriş merkezlerinin süsleri çok müthiş ve ihtişamlı oluyordu. Bütün ışıkları dolaşmak ve ailecek beraber vakit geçirmek çok zevkli oluyordu.


İzmir’e taşındığımızdan beri o Ankara’nın ışıl ışıl yeni yıl zamanını çok özlüyoruz. Burada da yapmaya alıştığımız yılbaşı etkinliğimiz sadece Alaçatı’nın meşhur sokak partileri oluyor fakat eğlenceli fazla kaçıran kişiler yüzünden gece kalamıyoruz. Onun için ev lezzetleri ve ev etkinliklerimiz ön plana çıktı, şimdi sizinle yılbaşı sendromuna karşı yaptığım “Kestaneli Çikolatalı Kütük Pasta” tarifini paylaşıyorum

Malzemeler:

6 adet yumurta akı

200 gr toz şeker (vanilya aromalı)

100 gr bitter çikolata

60 gr elenmiş un

Kreması İçin;

200 gr krema, 200 gr kestane şekeri

Ganajı İçin;

200 gr krema

200 gr bitter çikolata

Üzeri İçin; Pudra şekeri- elenmiş

Yapılışı:

Yumurtaların beyazları sarılarından ayrılır. Toz şekerle birlikte çırpıldıktan sonra eritilmiş soğutulmuş bitter çikolata eklenir. Bizim kullandığımız toz şeker kavanozunun içinde vanilya çubuğu kabukları var, gerçekten şekere çok hoş bir vanilya kokusu veriyor. Ben kek yaparken şekeri o şekilde kullanmayı tercih ediyorum.

Kreması İçin; kek oda sıcaklığına gelirken buzdolabından çıkarılan krema koyulaşana kadar çırpılır. Rulo yapılan kek açılır, çırpılmış krema sürülür. Kestane şekerleri ön kenara dizilir. Yuvarlanan pasta streç filme sarılır ve bir gece buzdolabında bekletilir.

Ganaj için; krema ve çikolata mikrodalga fırında 1-1,5 dakika ısıtılır veya benmari kullanarak çikolata eritilir ve kremayla karıştırılır. Homojen bir şekilde karıştırıldıktan sonra soğuması için buzdolabında 3 saate yakın bekletilir. Pasta verev şeklinde ikiye kesilir. Dış yüzeyi ganajla kaplanır ve çatal yardımıyla odun efekti verilir. Siz arzunuza göre inci şekerlemeler, kırmızı renkli yenebilen süsler, şekilli çikolatalar ya da hindistan cevizi granülleriyle süsleyebilirsiniz. Ben kar yağdırmayı tercih ediyorum.

116 görüntüleme0 yorum
bottom of page