top of page
Marine zeytin

KARMA DENENMİŞ TARİFLER

DUDOVE

Selam

RSS Feed

Evimizin mutfağında pişenleri resmetme ve aile büyüklerinin çok özel lezzetlerini bir araya getirme arzusu kendimi mutfakta bulmama neden oldu. Yüksek Kimyagerim, laboratuvar tecrübemi mutfağımızda kullandım..

  • Instagram Sosyal Simge
  • Facebook Sosyal Simge
  • Heyecan Sosyal Simge

TARATOR (SKORDALIA)


Buram buram Bizans İmparatorluğu (Doğu Roma)– Konstantinopolis- kokan meze…

Ekmek, sarımsak ve zeytinyağı karışımından yapılan tarator; Bizans devrinde yoksulların yemeği “Skordalya” günümüze kadar ulaşıp Rum mutfağında midye tava, patlıcan ve kabak kızartmasını tatlandırmakta..

Her yönden faydası artık herkes tarafından bilinen mucize cevizin en lezzetli hallerinden biri..

Malzemeler:

3-4 dilim bayat ekmek içi

4 yemek kaşığı kıyılmış ceviz

1 adet limon suyu

1 yemek kaşığı süzme yoğurt

3 yemek kaşığı ev yapımı mayonez

1 tutam kıyılmış dereotu

2-3 diş sarımsak

Deniz tuzu- çok az

Üzeri İçin;

Ekstra sızma zeytinyağı

Bütün ceviz, dereotu

Yapılışı:

Biz bayatlayan ekmek içlerini ufalayıp derin dondurucu poşetlerine koyup saklıyoruz, gerektiğinde tariflerde kullanmak için çok pratik oluyor. Kullanmayı planladığınızda derin dondurucudaki ekmek içini, birkaç saat önce çıkarmanız çözünmesi için yeterli.

Tarifte kullandığım ev yapımı mayonez tarifini daha önce sizinle paylaştım, rahatlıkla ulaşabilirsiniz. Tarator için; bütün malzeme sırasıyla karıştırma kabına eklendikten sonra tatların homojen bir şekilde dağılması için güzelce karıştırılır. Servis tabağına alınır ve üzerine sızma zeytinyağı gezdirilir.. Arzuya göre ceviz ve dereotuyla süslenir.

PS: Skordalia'nın patatesli ve bezelyelisi de var. Ceviz yerine badem veya fındık kullanılabiliyor. İleriki tarihlerde sizlerle paylaşacağım.

209 görüntüleme0 yorum
bottom of page