top of page
Marine zeytin

KARMA DENENMİŞ TARİFLER

DUDOVE

Selam

RSS Feed

Evimizin mutfağında pişenleri resmetme ve aile büyüklerinin çok özel lezzetlerini bir araya getirme arzusu kendimi mutfakta bulmama neden oldu. Yüksek Kimyagerim, laboratuvar tecrübemi mutfağımızda kullandım..

  • Instagram Sosyal Simge
  • Facebook Sosyal Simge
  • Heyecan Sosyal Simge

MANTAR TAPAS


Tapas’ın anlamı “Kapak”.. Çok eski zamanlarda içki servis edilirken içine bir şey kaçmasın diye bardağın üstünü bir tabak ile örterlermiş.

O zamandan beri bu durum bir kültür haline gelmiş ve içkinin üstünü kapatan bu tabağın içinde servis edilen bu atıştırmalıklara da “Tapas” denmiş. Tapas’la ilgili farklı hikayeler var.

En çok bilinen hikaye ise şöyle; zamanın İspanyol kralı Alfonso bir hastalık geçiriyormuş ve içkiyi tek başına içmemesi yanında atıştırmalık bir şeyler yemesi gerekiyormuş. İçkinin yanına servis edilen atıştırmalıklar ile hem öğünler arasında bir ara öğün oluşturması hem de bu şekilde beslenmenin kralı iyileştirmesi sonucu tapas kültürü yayılmış.

Malzemeler:

1 yemek kaşığı tereyağı

1 yemek kaşığı ekstra sızma zeytinyağı

400 gr düğme mantar (kültür)

1 çay kaşığı taze zencefil- rendelenmiş

1 tatlı kaşığı limon suyu- ateşten almaya yakın eklenir

Taze çekilmiş karabiber

Deniz tuzu, Pul Biber

Arzuya Göre;

İnce kıyılmış maydanoz- en son üzerine

2 diş sarımsak



Yapılışı:

Wok tavada yüksek ateşte yağda kavrulan mantarlara deniz tuzu, karabiber ve diğer malzemeler eklenir ve servis tabağına alınır.


PS: Mantarı pişirirken kuvvetli ateş kullanmalısınız ki mantarın gerçek lezzeti hissedilebilsin. Bir de hazırlık aşamasında mantarları akan suyun altında yıkamayı tercih ediyorum, kesinlikle suda bekletmiyorum. İspanyollar bu tarifte sarımsak kullanıyorlar fakat ben ve ev halkı kavrulmuş sarımsak tadından hoşlanmadığımız için katmadım.. Biz yemeklerde sarımsağı kavurmadan kullanıyoruz, hafif ve daha lezzetli oluyor.

80 görüntüleme0 yorum
bottom of page