top of page
Marine zeytin

KARMA DENENMİŞ TARİFLER

DUDOVE

Selam

RSS Feed

Evimizin mutfağında pişenleri resmetme ve aile büyüklerinin çok özel lezzetlerini bir araya getirme arzusu kendimi mutfakta bulmama neden oldu. Yüksek Kimyagerim, laboratuvar tecrübemi mutfağımızda kullandım..

  • Instagram Sosyal Simge
  • Facebook Sosyal Simge
  • Heyecan Sosyal Simge

ACILI

(Trakya-Rumeli Usulü) Acılı aslında “Acılı” lezzeti ve yapılış şekline göre değişik yöreleri bırakın neredeyse her insanın eline göre farklı tada sahip bir meze.. Evde yapılan taze biber salçasıyla hazırlananı da bambaşka lezzette olur, tadına doyum olmaz. İşte küçüklüğümden beri evimizde yapmaktan ve yemekten çok zevk aldığımız acılı tarifi..

Malzemeler:

2-3 dilim ekmek içi

3 yemek kaşığı biber salçası (ev yapımı)

Ev yapımı biber salçamızda zeytinyağı olduğu için fazladan yağ koymadık. Arzuya göre zeytinyağı ve ceviz yağı katılabilir.

Çok az ceviz yağı – Acılı'yı lezzetlendiriyor. Ceviz kullanılan tariflerde ceviz yağı eklenmesi ceviz tadını yükseltiyor.

1,5 su bardağı çekilmiş ceviz

1 adet domates

2 diş sarımsak

½ tatlı kaşığı deniz tuzu

1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber – arzuya göre azaltılıp çoğaltılabilir.

½ tatlı kaşığı kuru chili biber

1 tatlı kaşığı kuru nane


Yapılışı:

Mutfak robotunda ekmek içi ve ceviz sırasıyla çekilir. Bütün malzeme hepsi birlikte robotta karıştırılır. Bu aşamada tadına bakmanızı tavsiye ederim. Damak tadınıza uygun olarak baharat miktarları ayarlanır. Dediğim gibi herkesin “Acılı Lezzeti “ ona özel…


PS: Biber Salçası tarifini sizinle daha önce paylaşmıştım.

30 görüntüleme0 yorum
bottom of page