top of page
Marine zeytin

KARMA DENENMİŞ TARİFLER

DUDOVE

Selam

RSS Feed

Evimizin mutfağında pişenleri resmetme ve aile büyüklerinin çok özel lezzetlerini bir araya getirme arzusu kendimi mutfakta bulmama neden oldu. Yüksek Kimyagerim, laboratuvar tecrübemi mutfağımızda kullandım..

  • Instagram Sosyal Simge
  • Facebook Sosyal Simge
  • Heyecan Sosyal Simge

ŞEFTALİ REÇELİ

Altın meyve şeftali, yaz mevsiminde bayılarak yediğimiz hoş kokulu, olağanüstü lezzetli yumuşak kadifemsi kabuğuyla bizim için evimizde mutlaka olması gereken bir meyve..

Şeftali “prunus persica” güller familyasından.. Çinden dünyaya yayıldığı düşünülen şeftaliyi Yeni Dünyaya İspanyol kaşifleri götürmüş.

Bazı çeşitlerinde çekirdek kolayca ayrılır “yarma şeftali” ve lezzetine doyum olmaz. Hem taze, hem de marmelat komposto ve reçeli yapılarak, yenir.

Hoş kokusuyla meyve suyu çok lezzetli olur, aroması sayesinde pasta, tart ve jölelerde de sıkça tercih edilir. Ülkemiz şeftali üreten diğer ülkeler (ABD, İtalya ve İspanya) arasında başı çekenlerden.. Sarı etli şeftalinin beyaz etlisine oranla A vitamini düzeyi ve diğer besin değerleri oldukça yüksek.

İlkbahar ve yaz mevsiminde, meyvelerin en bol olduğu zaman, mümkün olduğu kadar çok meyve yemenin hatta bazılarını da çeşitli yöntemler kullanarak kışa saklamanın vücudumuz için gerçekten büyük yararı var.

Reçel marmelat yapmak, kurutmak, şerbet veya şurup haline getirmek ve konserve yapmak aslında püf noktaları yakalandığında herkesin evinde uygulayabileceği başlıca yöntemler..

Malzemeler:

3 kg şeftali

3 kg toz şeker

3 gr limon tuzu

Yapılışı:

Şeftaliler ikiye bölünüp çekirdeği çıkartılır. Elma dilimi doğranan şeftaliler çelik tencereye bir kat şeftali bir kat toz şeker olmak üzere

yerleştirilir. En üste şeker serpildikten sonra çok kısık ateşte suyunu salana kadar ısıtılır, suyunu saldıktan sonra orta ateşte yavaş yavaş kıvamını alıncaya kadar kaynatılır. Ateşten indirmeye yakın limon tuzu eklenen reçel 2-3 dakika daha kaynatılır. Reçel kavanozuna boşaltılır ve kapağı açık olarak soğumaya bırakılır.

37 görüntüleme0 yorum
bottom of page