top of page
Marine zeytin

KARMA DENENMİŞ TARİFLER

DUDOVE

Selam

RSS Feed

Evimizin mutfağında pişenleri resmetme ve aile büyüklerinin çok özel lezzetlerini bir araya getirme arzusu kendimi mutfakta bulmama neden oldu. Yüksek Kimyagerim, laboratuvar tecrübemi mutfağımızda kullandım..

  • Instagram Sosyal Simge
  • Facebook Sosyal Simge
  • Heyecan Sosyal Simge

BROWNIE

“Brownie” nin yaratılmasıyla ilgili bir efsaneye göre 1893'de Palmer, Palmer House Hotel sahibi, pasta şefinden bayanlar için uygun bir tatlı ister. Kutulu öğle yemeklerinde yer alabilecek bir pastadan daha küçük pasta benzeri bir şekerleme. Sonuç kayısı glazürlü cevizli Palmer House Brownie’si olur.

“Brownie” kare şeklinde pişmiş kendine özgü çok lezzetli bir tatlı aslında, dokusu bir pasta ile yumuşak bir kurabiye arasında…

Kahverengi şeker ve çikolata parçaları ile yapıldığında

“Blonde Brownie” ya da “Blondie” –sarışın adını alır. Brownie genellikle elle yenir, çoğunlukla süt eşliğinde ya da ılık olarak dondurma ile servis edilir (a la minute), üzerinde kremşanti ve elenmiş pudra şekeri de diğer sunum seçenekleri…

Tarifimin temeli çok sevdiğimiz ve erken kaybettiğimiz bir lezzet ustasına ait, üzerinde hafif dokunuşlarımla elde ettiğim damak çatlatan lezzetiyle…


Malzemeler:

3 adet yumurta

1 su bardağı toz şeker

1 su bardağı elenmiş un

4 çorba kaşığı ceviz (iri kıyılmış)

½ çay bardağı su

100 ml fındık yağı (1 çay bardağı kadar)

250 gr çikolata (bitter+sütlü)

Kakao


Yapılışı:

Benmari usulü ya da mikrodalgada eritilen çikolatanın üzerine sırasıyla toz şeker, yumurta, su ve fındık yağı eklenir. Un ve iri kıyılmış cevizi de konup karıştırılan harç tereyağı ile yağlanmış ardından kakao elenmiş 44 cm çapında bir fırın kabına dökülür.

180 derece fırında 25-30 dakika pişirilir.

Takdir edersiniz ki pişirme süresi ve ısısı her fırına göre değişiklik gösterebilir, kurumaması için fırında gereğinden fazla kalmamalı.

PS: Brownie aslında kare bir fırın kabında pişirilmeli fakat ben yuvarlak bir fırın kabında pişirip kare dilimler alırken fazla kalan dilimleri kendime ayırıp kendimi şımartmayı brownie geleneği olarak sürdürüyorum.

76 görüntüleme0 yorum
bottom of page