top of page
Marine zeytin

KARMA DENENMİŞ TARİFLER

DUDOVE

Selam

RSS Feed

Evimizin mutfağında pişenleri resmetme ve aile büyüklerinin çok özel lezzetlerini bir araya getirme arzusu kendimi mutfakta bulmama neden oldu. Yüksek Kimyagerim, laboratuvar tecrübemi mutfağımızda kullandım..

  • Instagram Sosyal Simge
  • Facebook Sosyal Simge
  • Heyecan Sosyal Simge

BUĞDAY RİSOTTO SCHNİTZEL EŞLİĞİNDE

Schnitzel bana Tunalı'yı hatırlatır hep! Biz Tunalı deriz aslında Tunalı Hilmi (Ankara).. Orada küçücük bir dükkan vardır; içinde bir Schnitzel dağı, o kadar lezzetli taze olur ki.. Ne çok ince, ne çok kalın içi yumuşacık kızardığında dışı çıtır çıtır. Annemle alışverişe gittiğimizde mutlaka uğradığımız o şirin dükkan ve akşamın değişmez menüsü Schnitzelleri…

SCHNİTZEL

Malzemeler;

4 adet inceltilmiş tavuk göğüs

Süt

Panelemek İçin;

2 adet yumurta

Un, deniz tuzu

1 yemek kaşığı mısır unu

+ 3 yemek kaşığı un

1 yemek kaşığı buğday nişastası

Kırmızı pul biber, karabiber

Kızartmak İçin;

5 yemek kaşığı zeytinyağı

50 gr tereyağı

Yapılışı;

Tavukgöğüsleri dövülür, bir gece buzdolabında süte yatırılır.

Ertesi gün sütten alınır ve paneleme işleminden önce kurulanır. Her iki tarafı da tuz ve karabiberlenen tavukgöğüsleri önce una, daha sonra kırmızı pul biberle tatlandırılmış ve çırpılmış olan yumurtaya en son da mısır unu, un ve buğday nişastası karışımına bulanarak zeytinyağı ve tereyağı kızdırılmış tavada kızartılır.


BUĞDAY RİSOTTO

Malzemeler;

½ kg haşlanmış buğday

300 ml tavuk suyu

250 ml süt

50 ml su

5 yemek kaşığı zeytinyağı

7-8 adet arpacık soğan

2 diş sarımsak

1 adet kapya biber

1 adet yeşilbiber

1 adet acı sivri biber

Ya da 3 adet acı kuru biber, tuz, bol karabiber

2 yemek kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri

Ya da rendelenmiş parmesan peyniri

Servisi İçin;

Tereyağı

Toz kırmızıbiber

Nane


Yapılışı;

Buğday üzerini iki parmak geçecek kadar su, 1½ tatlı kaşığı tuz ve 3 tatlı kaşığı toz şeker eklenerek düdüklüde haşlanır. Buğdayı biraz fazla miktarda haşlamalısınız.. Sıcak buğdayın üzerine toz şeker koyup yemekten kendinizi mahrum etmeyin bence . Yemeklik doğranmış arpacık soğan ve biberler zeytinyağında biraz kavrulduktan sonra üzerine haşlanmış buğday eklenir. Ilık tavuk suyu, sarımsak ve bol karabiber konur ve çektirilir. Buğdayı haşlarken tuz eklediğimiz için tuz miktarına dikkat etmelisiniz. Ilık süt ve su karışımı yavaş yavaş çektikçe ilave edilir. Karıştırırken biraz ezin, her ne kadar Risotto’nun fazla karıştırılmaması gerekse de, sonuçta Buğday Risotto yapıyoruz. En son bağlamak için rendelenmiş peyniri eklenir ve serviste üzerine tereyağı kızdırılır.

60 görüntüleme0 yorum
bottom of page