top of page
Marine zeytin

KARMA DENENMİŞ TARİFLER

DUDOVE

Selam

RSS Feed

Evimizin mutfağında pişenleri resmetme ve aile büyüklerinin çok özel lezzetlerini bir araya getirme arzusu kendimi mutfakta bulmama neden oldu. Yüksek Kimyagerim, laboratuvar tecrübemi mutfağımızda kullandım..

  • Instagram Sosyal Simge
  • Facebook Sosyal Simge
  • Heyecan Sosyal Simge

VİŞNE REÇELİ

Kahvaltı sofralarının vazgeçilmezi "çeşit çeşit reçeller "değil midir??…

Reçelin lezzeti kıvamı kadar rengi de "ye beni!!"demeli…

Reçelin "oldum ben"demesi için bazı şeylere dikkat etmek gerek.

Reçel yaparken şeker miktarı meyvenin ağırlığının yüzde 80 ile 100’ü kadar olmalı. Bu oranı azaltmayın, reçelin en iyi şekilde saklanması için önemli!

Hazırlama aşamasında tercih edebileceğiniz 3 farklı metot var;

1. yöntem için, şeker ve az suyla bir şurup hazırlayın, koyulaştığı an meyveyi şuruba ilave ederek istenilen kıvama gelinceye kadar pişirin.

Kayısı, elma, armut gibi reçeller böyle…

2. yöntemde, bu en iyisi, meyveyi 24 saat şekere yatırın. Meyve öz suyunu bırakıp şekerle karışır. Elde edilen aromalı şurubu süzün ve 10 dakika ateşte koyulaştırın. Meyvesini ilave edip 6-8 dakika daha pişirin.

Çilek, vişne, ahududu böyle…

3. yöntem, meyveye şeker ve su katıp güneşte bekletin. Bu en uzunu…

Reçelimizin kıvamının kontrolü size çok enteresan gelecek “metal bir 1 tatlı kaşığına bir miktar reçel alın ve bir buz parçasının üzerine damlatın, donması gerekiyor; eğer, hala akışkansa pişirmeye devam”.

Vişne reçeli belki de reçellerin en zoru ama en lezzetlilerinden biri en azından bizim için.

Ne zaman bu reçeli yapsak daha önceden tatmış olduğumuz çok değerli bir ressamımızın, Cemil Eren, ablasının bahçelerindeki meyveden yapıp Cemil Bey’in bize konuk geldiğinde getirdiği vişne reçelinin lezzetine yetişip yetişemediği konusu açılır. Galiba bazı lezzetleri güzel kılan, damağımızda bırakan, o anların içindeki kıymetli hatıralar…

Malzemeler:

1 kg vişne

1 kg toz şeker

2-3 tane limon tuzu

Yapılışı:

Vişnelerin çekirdeği özenle çıkarılır. Bu aşamada etraf bir hayli batacak, biraz dikkat ederek bu süreci az vukuatla atlatmanızı dilerim. Vişne çekirdeğini zahmetsiz çıkartmak için çok güzel bir alet edinmek ilk yapılması gereken, ama çengelli iğne de iş görür. Vişne reçelimiz yukarıda bahsettiğim metotlardan 2.’si kullanılarak hazırlanabilir. Reçellerin saklama koşullarıyla ilgili anlatmak istediklerimi ileri de sizinle paylaşacağım reçel tariflerimde bulabileceksiniz.

21 görüntüleme0 yorum
bottom of page