top of page
Marine zeytin

KARMA DENENMİŞ TARİFLER

DUDOVE

Selam

RSS Feed

Evimizin mutfağında pişenleri resmetme ve aile büyüklerinin çok özel lezzetlerini bir araya getirme arzusu kendimi mutfakta bulmama neden oldu. Yüksek Kimyagerim, laboratuvar tecrübemi mutfağımızda kullandım..

  • Instagram Sosyal Simge
  • Facebook Sosyal Simge
  • Heyecan Sosyal Simge

İNCİRLİ KURABİYE


İnciri çok seviyoruz; özellikle ağaçtan toplamayı, her ne kadar sütü çok kaşındırsa da !!

İzmir'de incir çok bol; bardacık incirinin tadına bakmayan bence incir yiyorum dememeli… Bu kadar lezzetli bir meyveden yapılmış mis gibi kokan bir kurabiyeye kim hayır diyebilir ki...

...

Hikâyesi Adem ve Havva ile başlayan incir, tüm dinlerde kutsal meyve, cennetin meyvesi kabul edilmiş, bereket ve bolluğun sembolü olmuş.


İncil’de Adem ve Havva ile ilk geçen meyve ve bazı din adamlarına göre cennetin yasak meyvesi, elma değil incir.

İncirin asma ve zeytin ile birlikte kutsal toprakların doğal bitki örtüsünde yaygın olarak bulunması ve getirdiği bereket tüm dinlerce kutsal sayılmasında etkili olmuş.


Ayrıca, incirin kek ve benzeri gıda olarak tüketimi yanında iltihaplı yaraların iyileştirilmesi amacı ile lapa şeklinde uygulandığından bahsedilmekte.

Malzemeler:

3 adet yumurta

– (küçük ise 4 adet)

Birinin akı üzeri için ayrılır.

1 paket margarin (erimiş) -250 gr

1 çay bardağı fındık yağı

1 su bardağı kahverengi toz şeker

1 paket kabartma tozu

2 yemek kaşığı buğday nişastası

1 su bardağı ceviz, 7-8 tane kuru incir

Aldığı kadar un

Üzeri İçin:

1 adet yumurta akı

Toz kahverengi şeker

Yapılışı:

İncirler sıcak suda bekletilir. Suyu süzülür. Küçük küçük doğranır. Yumurta ve şeker güzelce karıştırılır. Eritilmiş, soğutulmuş margarin ve sıvı yağ sırasıyla eklenir. Kuru malzemeden sonra hamura una bulanmış; ceviz ve incir konur.

Kulak memesi kıvamına gelene kadar biraz daha un katılan hamura avuç içinde yuvarlak şekiller verilip önce yumurta akına sonra şekere batırılır ve yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilir. 180 derece ısıtılmış fırında 35-40 dakika fansız pişirilir.

52 görüntüleme0 yorum
bottom of page