top of page
Marine zeytin

KARMA DENENMİŞ TARİFLER

DUDOVE

Selam

RSS Feed

Evimizin mutfağında pişenleri resmetme ve aile büyüklerinin çok özel lezzetlerini bir araya getirme arzusu kendimi mutfakta bulmama neden oldu. Yüksek Kimyagerim, laboratuvar tecrübemi mutfağımızda kullandım..

  • Instagram Sosyal Simge
  • Facebook Sosyal Simge
  • Heyecan Sosyal Simge

KAVALA KURABİYESİ


Kavala Kurabiyesi, lezzetini büyük ölçüde içine konan mis gibi kokan bademden alır. Öncelikle bademin etkileyici hikayesini sizinle paylaşmak istiyorum.

Kybele (tanrıça), Zeus'un rüyasında gördüğü ve kendisine hakim olamayacak kadar etkileyici bir varlıktır.

Çift cinsiyetlidir yani iki cinsi de etkisi altında tutabilecek kadar cazibelidir. Zeus'un rüyası gerçeğe döner ve Kybele ortaya çıkar. Zeus Kybele'nin tehlikeli olduğunu bildiği için öldürülme taraftarıdır ama Afrodit böyle güzellikteki bir varlığın öldürülmesine izin vermez.

Sonuçta Kybele'nin erkeklik organı hadım edilir, bu organ düştüğü yerden badem ağacı olur ve bu ağacın ilk mahsulde toprağa düşen meyvesinden bir erkek doğar. Bu erkek doğar doğmaz keçiler arasında kalır ve kendini keçi sanır. Bir çiftçinin bunu fark etmesi üzerine çiftçi ona insan olduğunu söyler ve şart koşup kızıyla evlendirir.

Bir süre sonra Kybele kendi parçası olan bu erkeği bulur ve kendi yanına almak ister ama çiftçi vermez. Kybele de hem çiftçiyi hem de kendi parçasını zehirler. Bu olayla Kybele Amazon Kadınlarının temsilcisi olmuş.

Malzemeler:

150 gr tereyağı

1 su bardağı pudra şekeri

1 adet yumurta

1 paket kabartma tozu

3,5 su bardağı un

200 gr file badem

Yapılışı:

Eğer kabuklu badem kullanmak isterseniz; badem suda bekletilir, soyulur. Tavada yağsız kavrulur. Ne çok iri, ne çok küçük parçalanır. File badem kullanmak isterseniz; kavurup hamura eklenebilir.

Oda sıcaklığındaki tereyağı ve pudra şekeri birbirine güzelce yedirilir. (sadece margarin ya da margarin + tereyağı kullanılabilir) Badem eklenir. Un yavaş yavaş eklenerek kulak memesi kıvamında yoğrulan hamur merdane ile açılır. Çok ince açmayın, kurabiyeniz fırında kurumasın.

160 derece fırında fansız 20 dakika pişirilir. Kurabiyenin çok kızarmaması lazım, fırından çıkarılan kurabiyeler ilk sıcaklığı çıktıktan sonra pudra şekerine bulanır.

84 görüntüleme0 yorum
bottom of page